Despre noi

Spectaculos şi inovator , baschetul 3×3 este inspirat din mai multe forme de streetball jucate în întreaga lume şi este considerat sportul numărul unu mondial ca sport de masă. FIBA a transformat acest joc într-un adevărat spectacol, devenind extrem de atractiv pentru publicul din lumea întreagă.

Pe lângă Campionatele Continentale şi Campionatul Mondial, FIBA organizează şi sprijină evenimente naţionale ce fac parte din 3×3 World Tour. Evenimentele organizate de noi sunt parte din FIBA 3×3 jucătorii participanţi punctând în clasamentul mondial 3×3, iar de anul viitor, câştigătorii anumitor categorii se vor califică direct la turnee externe. Un alt eveniment important este FIBA AllStars unde ajung cei mai buni jucători din lume. Baschetul 3×3 este deja prezent la Jocurile Olimpice pentru Tineret şi a fost introdus în cadrul Jocurilor Asiatice. Din 2017 devenind oficial DISCIPLINĂ OLIMPICĂ fiind adăugată la Jocurile Olimpice din Tokyo2020.

În România, baschetul 3×3 este în plină dezvoltare şi ne bucurăm să ne aflăm pe lista selecta a celor susţinuţi deFIBA (support let.pdf) să organizeze asemenea evenimente. Jucătorii români de baschet 3×3 sunt printre primii în clasamentele mondiale ale competiţiei, România deţinând un titlu de Campioană Europeană la masculin și unul de vicecampioană la feminin.

Noi, în ultimii ani, am susţinut şi promovat această disciplină în rândul tinerilor dâmboviţeni şi ne mândrim cu faptul că echipa noastră, AllStar este recunoscută a fi printre cele mai bune din ţară. Dorim să creştem nivelul baschetului 3×3 din judeţul nostru, să atragem sponsori şi autorităţi locale, astfel, că împreună să devenim unul din cele mai importante turnee de baschet 3×3, iar echipele noastre să ajungă în topul clasamentelor europene şi mondiale. Be You 3×3 Challenge este o marca a Asociaţiei Be You iar echipele susţinute de noi joacă în campionatele şi turneele naţionale şi internaţionale cu numele AllStar.

Un alt motiv pentru care am decis să ne implicăm în această activitate sportivă este acela că prin spectaculozitatea fenomenului 3×3 să reuşim să scoatem cât mai mulţi copii, tineri şi adulţi din casă, oameni a căror activitate predominantă este statul înfăţă calculatorului şi sedentarismul. Astfel, dorim să-i atragem către sport pentru a contribui la crearea unei societăţi cu cetăţeni mai activi, sănătoşi, implicaţi şi responsabili.

Din 2018 dorim să creștem în continoare valoarea și calitatea turneelor nostre și să după ce am devenit TURNEU INTERNAȚIONAL din vara anului 2017 ne-am propus să trecem la următorul nivel și să devenim ORGANIZATORI INTERNAȚIONALI.

Alături de activităţile sportive, Asociaţia Be You, promovează schimburi interculturale între tineri din toată lumea, organizează traininguri, ateliere, seminarii,tabere, excursii tematice, programe de învăţare informală şi non-formală,diferite activităţi culturale, de voluntariat (cu implicarea ServiciuluiEuropean de Voluntariat), programe de călătorii şi, nu în ultimul rând, Be You reprezintă un loc în care tinerii îşi pot exprimă liber opiniile şi ideile faţă de evenimentele care se petrec pe plan local, naţional şi internaţional.

Turneul ”BeYou 3×3 Challenge” este unul dintre paşii către ţelul nostru şi va invităm să ne sprijiniţi în activităţile organizate. Toţi cei care hotărăsc să se implice alături de noi, pe lângă satisfacţia sufletească şi morală, vor fi promovaţi în cadrul competiţiilor şi evenimentelor noastre, pe afişe, bannere, tricouri, pe site-urile noastre prin reclame dinamice, pe site-ul FIBA, reţele de socializare, spoturi audio/video, menţionarea sponsorilor de prezentator în cadrul competiţiilor,etc.

Evenimente oficiale FIBA Endorsed organizate de noi:

Premii câştigate de echipele noastre la competiţiile de baschet3x3:

 • locul 3 categoria -18Feminin -Turneul AllStar Streetball WomenChallenge
 • locul 1 categoria – OpenFeminin – Cupa Câmpulung ediţia aIII-a
 • locul 3 categoria -18Feminin – Sport ArenaStreetball Stage ÎI
 • locul 2 categoria -15Feminin – 3×3 Euro TourCampionatul European
 • locul 2 categoria -15Feminin – SAS MasterBucuresti
 • locul 2 categoria -15Feminin – Sport ArenaStreetball Stage ÎI
 • locul 1 categoria -15Feminin – Sport ArenaStreetball Stage I
 • locul 3 categoria -15Feminin – Wizz Air SASMaster
 • locul 1 categoria -15Feminin – Wizz Air SAŞIII
 • locul 2 categoria -15Feminin – 3×3 Eurotour WizzAir Bucureşti
 • locul 1 categoria – OpenFeminin – Cupa Câmpulung ediţia aII-a
 • locul 2 categoria + 30 Masculin – Raiffeisen Bank 3x3Battleground
 • locul 2 categoria -14 Mixt – Cupa YouthBank
 • locul 3 categoria -18 Mixt – Cupa YouthBank
 • locul 1 categoria – Open Mixt – BeYou Challenge Târgovişte 
 • locul 1 categoria -18Feminin – Ploiești Streetball
 • locul 2 categoria -18Feminin – POLITEHNICA STREETBALL

Articole în presă: