Despre noi

BE YOU 3×3 powered by MEDA PARK

Be You 3×3 Challenge este un eveniment sportiv și de educație nonformală, non-profit, care face parte din calendarul FIBA 3×3.

Be You 3×3 Challenge este distractiv, face baschetul 3×3 ușor de practicat și unește oameni și comunități.

Be You 3×3 Challenge se bazează pe fair-play și respect, indiferent de cine ești sau ce statut ai.
Be You 3×3 Challenge este un instrument puternic pentru ruperea barierelor sociale, contribuind la construirea unei societăți mai inclusive și al unui spațiu comun în care egalitatea de gen și incluziunea socială a grupurilor defavorizate sunt puternic prezente. În turneul nostru își găsesc locul categorii pentru toate vârstele, de la copiii de până în 10 ani și până la adulți de peste 60 de ani. De asemenea, baschetul în scaun rulant a devenit o categorie de tradiție, foarte apreciată de toți participanții la turneu și de public prin care reușim să înlăturăm prejudecățile și să arătăm că persoanele cu dizabilități pot practica sport și pot fi active în societate.
Be You 3×3 Challenge este locul unde familiile pot juca împreună petrecând timp de calitate și pot face ca un vis să devină realitate: bunici, părinți, copii, nepoți jucând împreună într-un turneu oficial.
Be You 3×3 Challenge este evenimentul unde companiile își pot descoperi angajații din perspective inedite și le pot oferi noi provocări care îi vor scoate din rutină și vor uni colectivul.
Be You 3×3 Challenge este un instrument de coeziune socială unde educația nonformală este o componentă indispensabilă. Copiii și tinerii au parte de ateliere nonformale care abordează diverse teme și promovează cetățenia activă, incluziunea socială, egalitatea de șanse, toleranța.

De ce baschet 3×3?

Spectaculos şi inovator, baschetul 3×3 este inspirat din mai multe forme de streetball jucate în întreaga lume şi este considerat sportul numărul unu mondial ca sport de masă. FIBA a transformat acest joc într-un adevărat spectacol, devenind extrem de atractiv pentru publicul din lumea întreagă.

În România, baschetul 3×3 este în plină dezvoltare şi ne bucurăm să ne aflăm pe lista selecta a celor susţinuţi deFIBA (support let.pdf) să organizeze asemenea evenimente. Jucătorii români de baschet 3×3 sunt printre primii în clasamentele mondiale ale competiţiei, România deţinând un titlu de Campioană Europeană la masculin și unul de Vicecampioană la feminin.

Un motiv pentru care am decis să ne implicăm în această activitate sportivă este acela că prin spectaculozitatea fenomenului 3×3 să reuşim să scoatem cât mai mulţi copii, tineri şi adulţi din casă. Astfel, dorim să-i atragem către sport pentru a contribui la crearea unei societăţi cu cetăţeni mai activi, sănătoşi, implicaţi şi responsabili.

Dorim să creștem în permanență valoarea și calitatea evenimentelor noastre și în acest sens am demarat investiții de amploare în infrastructura sportivă și nonformală. În prezent organizația noastră deține primul teren modular de baschet 3×3 din Romania produs de Enlio,  noua suprafață oficială FIBA 3×3 și instalație de baschet aprobată FIBA, KIT ateliere nonformale (corturi, mobilier modular, dispozitive și instrumente electrice, electronice și IT, unelte educaționale, etc.) care ne permit organizarea evenimentelor oriunde, din centrele orașelor sau parcările marilor centre comerciale până în cel mai izolat cătun unde tinerii au nevoie de prezența noastră.

Asociaţia Be You, promovează schimburi interculturale între tineri din toată lumea, organizează traininguri, ateliere, seminarii,tabere, excursii tematice, programe de învăţare informală şi nonformală, activităţi culturale și sportive, de voluntariat şi, nu în ultimul rând, Be You reprezintă un loc în care tinerii îşi pot exprimă liber opiniile şi ideile faţă de evenimentele care se petrec pe plan local, naţional şi internaţional.


Evenimente oficiale FIBA Endorsed organizate de noi:


Premii câştigate de echipele noastre la competiţiile de baschet3x3:

 • locul 3 categoria -18Feminin -Turneul AllStar Streetball WomenChallenge
 • locul 1 categoria – OpenFeminin – Cupa Câmpulung ediţia aIII-a
 • locul 3 categoria -18Feminin – Sport ArenaStreetball Stage ÎI
 • locul 2 categoria -15Feminin – 3×3 Euro TourCampionatul European
 • locul 2 categoria -15Feminin – SAS MasterBucuresti
 • locul 2 categoria -15Feminin – Sport ArenaStreetball Stage ÎI
 • locul 1 categoria -15Feminin – Sport ArenaStreetball Stage I
 • locul 3 categoria -15Feminin – Wizz Air SASMaster
 • locul 1 categoria -15Feminin – Wizz Air SAŞIII
 • locul 2 categoria -15Feminin – 3×3 Eurotour WizzAir Bucureşti
 • locul 1 categoria – OpenFeminin – Cupa Câmpulung ediţia aII-a
 • locul 2 categoria + 30 Masculin – Raiffeisen Bank 3x3Battleground
 • locul 2 categoria -14 Mixt – Cupa YouthBank
 • locul 3 categoria -18 Mixt – Cupa YouthBank
 • locul 1 categoria – Open Mixt – BeYou Challenge Târgovişte
 • locul 1 categoria -18Feminin – Ploiești Streetball
 • locul 2 categoria -18Feminin – POLITEHNICA STREETBALL

Articole în presă: